Friday, December 13, 2013

Lazna Sacher Torta



Sastojci za biskvit:
4 čaše jogurta
400 gr glatkog brašna
250 gr šećera
140 ml ulja
25 gr kakaa
2 kašičice sode bikarbone
sok i rendana kora jedne pomorandže

Za premazivanje:
marmelada od kajsija

Glazura:
150 gr margarina
150 gr čokolade za kuvanje
100 gr šećera
50 ml mleka
1 kašika ulja

Priprema:

1. Sjediniti brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu, pa dodati jogurt i ulje, kao i sok i rendanu koru pomorandže. Mutite mikserom par minuta.

2. Polovinu smese izlijte u kalup, obložen papirom za pečenje i pecite na 200 C oko 25 minuta. Na isti način ispecite i drugu polovinu smese.

3. Na laganoj vatri otopiti marmeladu od kajsija. Polovinom premazati jednu koru, preklopiti drugom korom, pa premazati celu tortu sa ostatkom marmelade.

4. Ohladiti tortu 30-tak minuta. Otopiti margarin i čokoladu, pa dodati šećer, mleko i ulje.
Mešati dok se ne dobije glatka smesa. Celu tortu preliti glazurom, ukrasiti po želji i dobro ohladiti u frižideru.

0 comments:

Post a Comment