Wednesday, May 15, 2013

Sacher torta na drugi nacin


Biskvit
  • 20 dag maslaca
  • 30 dag secera u prahu
  • 20 dag brasna
  • 20 dag cokolade za kuhanje
  • 1 prasak za pecivo
  • 8 kom jaja

Fil
  • 450 gr pekmeza od marelice
  • sok od 1 limuna
  • Glazura od cokolade
  • 200 gr cokolade za kuhanje
  • 4 zlice kiselog vrhnja



1. Rastopiti čokoladu na pari. Maslac pjenasto umutiti i u njega dodati rastopljenu čokoladu za kuvanje i nastaviti miksati, potom dodavati jedno po jedno žumance i 15 dag šećera u prahu. Dobro izraditi.

2. U posebnoj posudi čvrsto izraditi bjelanjke, pa postupno dodavati 15 dag šećera u prahu i miksati.

3. Lagano sljubiti prvu smjesu sa bjelanjcima, pa umiječati bračno i pračak za pecivo. U namašćeni i pobrašnjeni protvan – ja koristim okrugli sa mehanizmom za otvaranje- sipati biskvit, te peći na 170 stupnjeva 60 – 70 minuta.

4. Pekmez zagrijavati na laganoj vatri uz dodatak soka od jednog limuna dok ne dobijete lijepu tekuću smjesu. Smjesu procijedite kroz sito i biti ce vam fina i glatka!!

5. Ohladjeni biskvit prerezati, tako da dobijete 3 kore. Svaku koru premazati pekmezom. Sav pekmez što vam ostane premažite po i oko torte.

6. Zagrijavajte čokoladu za kuhanje i 4 žlice kiselog vrhnja ili milerama koju ste prije dobro izmiješali žlicom da ne bude grudvica. Glazuru premažite preko cijele torte i uživajte!

0 comments:

Post a Comment