Biskvit
- 20 dag maslaca
- 30 dag secera u prahu
- 20 dag brasna
- 20 dag cokolade za kuhanje
- 1 prasak za pecivo
- 8 kom jaja
Fil
- 450 gr pekmeza od marelice
- sok od 1 limuna
- Glazura od cokolade
- 200 gr cokolade za kuhanje
- 4 zlice kiselog vrhnja
1. Rastopiti čokoladu na pari. Maslac pjenasto umutiti i u njega dodati rastopljenu čokoladu za kuvanje i nastaviti miksati, potom dodavati jedno po jedno žumance i 15 dag šećera u prahu. Dobro izraditi.
2. U posebnoj posudi čvrsto izraditi bjelanjke, pa postupno dodavati 15 dag šećera u prahu i miksati.
3. Lagano sljubiti prvu smjesu sa bjelanjcima, pa umiječati bračno i pračak za pecivo. U namašćeni i pobrašnjeni protvan – ja koristim okrugli sa mehanizmom za otvaranje- sipati biskvit, te peći na 170 stupnjeva 60 – 70 minuta.
4. Pekmez zagrijavati na laganoj vatri uz dodatak soka od jednog limuna dok ne dobijete lijepu tekuću smjesu. Smjesu procijedite kroz sito i biti ce vam fina i glatka!!
5. Ohladjeni biskvit prerezati, tako da dobijete 3 kore. Svaku koru premazati pekmezom. Sav pekmez što vam ostane premažite po i oko torte.
6. Zagrijavajte čokoladu za kuhanje i 4 žlice kiselog vrhnja ili milerama koju ste prije dobro izmiješali žlicom da ne bude grudvica. Glazuru premažite preko cijele torte i uživajte!

0 comments:
Post a Comment