Wednesday, November 6, 2013

Saher torta



Upustvo za pripremu:

Sastojci:

200g maslaca
- 200g šećera
- 6 jaja
- 330g čokolade
- 150g brašna
- 100g pekmeza od kajsija

Priprema:

Umutite penasto maslac, šećer, dodajte(jedno po jedno) 6 žumanaca, kašiku po kašiku 150g rastopljene čokolade, brašno i ulupan sneg od 6 belanaca, prethodno zasladjen.
Namažite kalup za tortu, obložite ga folijom, takodje manazanom maslacem. Pecite na umerenoj toploti (200 oC) jedan sat.
Izvadite tortu na činiju i paţljivo odvojte foliju. Premažite je pekmezom i prelijte glazurom od čokolade.

Glazura:

U manjoj posudi rastopite 180g čokolade. U drugoj posudi skuvajte sirup od 50g šećera i 1,5dcl vode. Dodajte ga postepeno u rastopljenu čokoladu, stalno mešajući. Na kraju dodajte 50g maslaca,stalno mešajući, i brzo premažite celu tortu. Torta je bolja ako odstoji jedan dan.

0 comments:

Post a Comment