Upustvo za pripremu:
Sastojci:
200g maslaca
- 200g šećera
- 6 jaja
- 330g čokolade
- 150g brašna
- 100g pekmeza od kajsija
Priprema:
Umutite penasto maslac, šećer, dodajte(jedno po jedno) 6 žumanaca, kašiku po kašiku 150g rastopljene čokolade, brašno i ulupan sneg od 6 belanaca, prethodno zasladjen.
Namažite kalup za tortu, obložite ga folijom, takodje manazanom maslacem. Pecite na umerenoj toploti (200 oC) jedan sat.
Izvadite tortu na činiju i paţljivo odvojte foliju. Premažite je pekmezom i prelijte glazurom od čokolade.
Glazura:
U manjoj posudi rastopite 180g čokolade. U drugoj posudi skuvajte sirup od 50g šećera i 1,5dcl vode. Dodajte ga postepeno u rastopljenu čokoladu, stalno mešajući. Na kraju dodajte 50g maslaca,stalno mešajući, i brzo premažite celu tortu. Torta je bolja ako odstoji jedan dan.
0 comments:
Post a Comment